Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
incognito
|
Wysłany: 2005.07.02, 01:08 Temat postu: dziwne (błędne ?) wyrazy w słowniku |
|
|
czy istnieje takie słowo jak "mQtniak" ? proponuję poprawić _________________ incognitka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Również Incognito Gość
|
Wysłany: 2005.12.17, 00:21 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Kolegą/Koleżanką. Słowo "mQtniak" w języku polskim - moim skromnym zdaniem - nie istnieje. Jednocześnie - wedle dzisiejszego stanu mojej wiedzy i znajomości ojczystego języka - nie ma podstaw, aby kategorycznie przesądzać o nie istnieniu danego "podejrzanie", że się tak wyrażę, brzmiącego słowa.
Tymczasem ów "mQtniak" może istnieć jako nazwa własna. Co więcej - może istnieć i mieć się dobrze, jako nazwa własna prawnie chroniona zastrzeżonym znakiem towarowym. Inny przykład. Może chodzić o "mqtniaka, co czasem jechał flatnehowi z abarotem u fest po rajtach, cwajnos, sznyty cwelowskim berłem mamy w pogotowiu, nie kukniesz, aqwa oklap, albo co, cegielnię?". Na tym zakończę swoje rozwlekłe rozważania na gruncie etymologii i szeroko rozumianego słowotwórstwa (powiedzmy). Serdeczne pozdrowienia od całego ZK Załęże /k Rzeszowa.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Site Admin
|
Wysłany: 2006.10.28, 21:00 Temat postu: |
|
|
Sprawa się wyjaśniła i jak się okazało była bardzo prosta. Przy przenoszeniu bazy danych na inny serwer pojawił się mały problem i literka "ę" zmieniła się przypadkowo w "Q", ale tylko w słowniku standardowym i kilku wyrazach - powinno być więc "mętniak". Sprawdziłem bazę i poprawiłem również wyrazy mQskość, mQżatka, zQbina. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|